ابزارام


همانطور که یک مکانیک در تعمیرگاهش از آچار، پیچ گوشتی و دیگر وسایل استفاده می‌کند، یک توسعه دهنده وب نیز در سیستمش انواع برنامه نصب است که این‌ها در واقع همان ابزار‌های کار هستند.

سیستم عامل

سیستم عامل

اولین و مهمترین برنامه‌ای که بر روی لپتاپ یا کامپیوتر نصب می‌شود سیستم عامل است و سه بازیگر اصلی در این حیطه؛ ویندوز، مک اُ اس و لینوکس هستند. با وجود تبلیغات وسیع اپل و همه گیری مایکروسافت، لینوکس اما بهترین انتخاب است چرا که بر خلاف دیگر سیستم عامل‌ها کاملا رایگان است و نیاز به نصب غیر قانونی ندارد و بر روی هر سخت افزاری چه قدیمی چه جدید با سرعت بالا اجرا می‌شود، برنامه‌ها با استفاده از یک خط کد توسط پکیج منیجر مختص دیسترو نصب می‌شوند و دیگر نیازی به جستجو در سایت‌های جانبی نیست. لینوکس انواع مختلفی دیسترو یا شاخه دارد که در میان آن‌ها آرچ به دلیل مینیمال بودن، پکیج منیجر و ریپازیتوری قدرتمند در بین یکی از بهترین‌ها قرار گرفته است.

محیط توسعه

محیط توسعه

کنترل پوشه‌ی پروژه که حاوی تعداد زیادی فایل می‌باشد نیازمند یک محیط توسعه است که بتوان به راحتی تغییرات را در آن اعمال کرد. محبوب‌ترین محیط توسعه متن باز، ویژوال استودیو کد است که تمامی ملزومات را برای کد نویسی فراهم کرده. با این حال رقبایی همچون اتم به صورت متن باز و محصولات جت برینز به صورت پولی نیز وجود دارد.

رانشگر جاوا اسکریپت

رانشگر جاوا اسکریپت

در ابتدا زبان جاوا اسکریپت برای اجرا در مرورگر‌ها ساخته شده بود اما با گذشت زمان و ابداع nodeJS این زبان توانایی اجرا بر روی خارج از مرورگرها را نیز به دست آورد. پس از سال‌ها خالق nodeJS متوجه نواقصی در آن شد و deno را به عنوان جایگزین معرفی کرد. اما جدیدترین رانشگر جاوا اسکریپت به نام bun امسال معرفی شد که امکانات قابل توجهی به توسعه دهنده می‌دهد و توانسته بسیاری از پیچیدگی‌های این زبان را کاهش دهد.

پیکربند

پیکربند

پس از یادگیری css ،html و js، شما توانایی ساخت و بارگذاری وب‌سایت را دارید اما جهت افزایش بهره‌وری و صرفه جویی در زمان بهتر است با یک چهارچوب خاص عادت کنید تا سرعت توسعه شما افزایش پیدا کند. بسیاری از چالش‌های متداول، پیش‌بینی و راه حلی آسان برایشان در نظر گرفته شده. با استفاده از پیکربند مشخص، کدهای پروژه به صورت قطعه قطعه در جاهایی مشخص قرار می‌گیرند و همین امر باعث می‌شود در صورت افزوده شدن دیگر توسعه گران، آن‌ها نیز خود را به سرعت با پروژه وقف دهند چرا که جایگاه قطعه مورد نظرشان به آسانی قابل حدس است.

کتابخانه‌ها

کتابخانه‌ها

هر زبان برنامه‌نویسی کتابخانه‌های خاص خود را دارد و زبان جاوا اسکریپت در این امر پیشتاز است. کتابخانه‌های بسیاری در خصوص وب برای این زبان موجود است که در ادامه به تعدادی از آنها و کاربردهایشان به اختصار اشاره خواهیم کرد:

three : این کتابخانه به شما توانایی خلق فضاهای سه بعدی می‌دهد. ایجاد صحنه، دوربین، اشیا، نور، سایه و غیره در این لایبراری امکان پذیر است. این لایبراری بر روی تگ به خصوصی از html به نام canvas سوار می‌شود و از آنجا به بعد با استفاده از webGL توانایی ساخت فضا امکان پذیر می‌شود.

gsap : در صورتی که مایلید المنت‌هایتان انیمیشن پذیر شود،gsap می‌تواند این امر را برای شما تسهیل کند. شما ابتدا المنت مورد نظر را انتخاب می‌کنید و سپس به راحتی دستور می‌دهید که چه انیمیشنی باید پیاده سازی شود.

tailwind : اگر شناخت کافی نسبت به زبان css دارید حال می‌توانید با استفاده از این لایبراری سرعت خود را در نوشتن کد ارتقا ببخشید. همینطور راهکارهای تیلوایند برای ریسپانسیو کردن وب‌سایت نیز جالب توجه است.

ویرایش ها

توسعه‌گر در فرایند توسعه نیازمند ویرایش‌هایی در انواع داده می‌شود و انجام این تغییرات با برنامه‌های مخصوص امکان پذیر است.

عکس : Gimp (مشابه Adobe Photoshop)

وکتور: Inkscape (مشابه Adobe Illustrator)

فیلم: Davinci (مشابه Adobe primiere)

مدل: Blender (مشابه 3DMax)

نوشته: Gedit (مشابه Microsoft Word)